Valikko Sulje

Pennut

Kuvaaja Virva Säyriö

Koiranhankinta vaatii huolellista harkintaa, koska parhaimmassa tapauksessa se voi elää pitkän elämän kanssasi. Koira tarvitsee huolenpitoa ja omistajansa läsnäoloa joka päivä. Ulkoilutus, perustarpeista huolehtiminen, turkinhoito, koiran koulutus ja virikkeistäminen kuuluvat päivittäin tai harvemmin toistuviin rutiineihin, ja niihin täytyy varata aikaa.

Pennun ja nuoren koiran sosiaalistaminen vaativat viitseliäisyyttä ja on välttämätöntä, jotta pennusta kasvaa reipas ja hyvin käyttäytyvä aikuinen koira. Vanha koira tyytyy vähempään.

Mikäli olet harkitsemassa schipperken ostamista suosittelemme, että otat yhteyttä rodun kasvattajaan.

Voit käydä etukäteen sovitusti tutustumassa rotuun sekä keskustella asiantuntevien schipperkekasvattajien kanssa. Hyvä tapa tutustua rotuun on myös osallistua eri puolella suomea järjestettäviin skipikävelyihin.

Yhdistyksessä toimii pentuvälitys, josta saa tietoja myyntiin tulossa olevista pennuista tai jo myynnissä olevista pennuista. Pentuvälitys vastaa myös rodun luonnetta ja terveyttä koskeviin kyselyihin yhteistyössä jalostustoimikunnan kanssa. Sivuilla ilmoitetaan myös astutuksista sekä suunnitteilla olevista pentueista sekä uutta kotia etsivistä schipperkeistä.

Schipperken pentuekoko on keskimäärin 3,4 pentua. Käytännössä kuitenkin pentumäärät vaihtelevat aina yhdestä seitsemään. Yli kuuden pennun pentue on kuitenkin harvinaisuus ja seitsemän pennun pentueita on rekisteröity ainoastaan kuusi kappaletta viimeisen 20 vuoden aikana.